Ankastre Cihaz Bakımı ve Kullanımı İpuçları: Silverline Ankastre Kılavuzu

18-12-2021 17:50
Ankastre Cihaz Bakımı ve Kullanımı İpuçları: Silverline Ankastre Kılavuzu

Havalandırma

 

Karbon filtre ne işe yarar, hangi sıklıkta değiştirilmeli?

 

Ortamdaki kokuyu filtreleyerek temiz havanın tekrar ortama dönüşünü sağlar. Kullanım sıklığına bağlı olarak 6 ay-1 yıl süre kullanıldıktan sonra değiştirilmelidir.

 

Alüminyum filtre ne işe yarar, nasıl temizlenir?

 

Silverline Ankastre yemek buharında bulunan yağ partiküllerini tutarak ürünün ve mutfak dolaplarının zarar görmesini engeller. Alüminyum filtreyi 2-3 haftada bir maksimum 65°C'de bulaşık makinesinin alt sepetine dik olarak yerleştirerek yıkayabilirsiniz.

 

Davlumbaz baca çapı kaç mm olmalıdır?

Silverline Ankastre baca borusu 120 mm veya 150 mm olmalıdır, modele göre değişiklik gösterebilir. (ürün özelliklerine bakınız)

 

Davlumbaz ile ocak arasındaki mesafe kaç cm olmalıdır?

Silverline AnkastreGazlı ocak kullanımında ocak ızgarası ile davlumbaz arasındaki mesafe min. 65 cm, elektrikli ocak kullanımında ise min. 55 cm olmalıdır. Eğimli davlumbazlarda mesafe gazlı ocaklar için min. 55 cm, elektrikli ocaklar için ise min. 45 cm olmalıdır.

 

Davlumbazın verimli kullanımı için nelere dikkat edilmeli?

 

Davlumbazınız çalışırken mutfakta bir pencere açmayınız. Açılan pencere alçak basıncı yok ederek davlumbazın çalışma performansını olumsuz etkileyecektir. Mutfaktaki buharı en etkili biçimde gidermek için davlumbazı pişirme işlemine başladığınızda açınız, pişirme sonlandıktan birkaç dakika sonra kapatınız. Maximum performans için pişirme sırasında filtre cam kapağını açık bırakmayınız. Bu sayede enerji tüketimini optimize eder, gürültüyü azaltır ve hava çekişini daha etkin bir hale getirirsiniz. 
Silverline Ankastre en iyi sonucu almak için en az ocağınızla aynı genişlikte bir davlumbaz alınız. Çekiş kapasitesinin düşmemesi ve daha düşük ses seviyesi için baca montajını mümkün olduğunca kısa ve bacada az eğim olacak şekilde yapınız.

 

Davlumbazımı nasıl temizlemeliyim?

 

Silverline Ankastre Kir ve yağ lekeleri uzun bir süre temizlenmeden kaldığı takdirde çıkarılması çok zor olacaktır. Bu nedenle her kullanım sonrası davlumbaz yüzeyini aşındırıcı olmayan bir deterjan, yumuşak ve nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz. 
Ürünün iç yüzeylerini ise yetkili servisimizin önereceği yağ temizleyiciler ile temizleyebilirsiniz. (Motor içerisine ve kablo gruplarına herhangi bir müdahalede bulunmayınız.)
Silverline Ankastre cam ve inox bölümler için de tavsiye edilen kolay temizlik ürünlerimiz mevcuttur, yetkili servisimizden destek alabilirsiniz.

 

 

Pişirme

 

 

Silverline Ankastre Ankastre fırınlarda iyi bir pişirme performansı için nelere dikkat edilmeli?

 

Silverline Ankastre uygun program, raf ve sıcaklık seçilmelidir. (Kullanma kılavuzuna bakınız) 

Hamur işi yiyeceklerde klasik(fansız) pişirme fonksiyonu kullanılmalıdır.

Pişirme öncesi fırın 15-20 dakika ısıtılmalıdır. (Ön ısıtma yapılmalıdır)

 

Fırınımı nasıl temizlemeliyim?

 

Silverline Ankastre kir ve yağ lekeleri uzun bir süre temizlenmeden kaldığı takdirde çıkarılması çok zor olacaktır. Bu nedenle Silverline Ankastre her kullanım sonrası fırın kazanını aşındırıcı olmayan bir deterjan, yumuşak ve nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz.

Ürünün iç yüzeylerini yetkili servisimizin önereceği yağ temizleyiciler ile temizleyebilirsiniz.

Silverline Ankastre cam ve inox bölümler için tavsiye edilen kolay temizlik ürünlerimiz mevcuttur, yetkili servisimizden destek alabilirsiniz.

 

Fırın ilk olarak nasıl çalıştırılmalı? İlk kullanımda koku ve duman neden kaynaklanır?

 

Silverline Ankastre Fırını ilk defa kullanıyorsanız mümkün olan en yüksek ısı seviyesini ve tüm rezistansların çalışabileceği fonksiyonu seçerek 1 saat boyunca boş olarak çalıştırınız.
Fırın içerisindeki parçalar ilk defa ısınacağı için bir miktar kötü koku ve duman oluşacaktır, bu normal bir durumdur.
Isıtma bittiğinde düğmeleri sıfır konumuna getiriniz ve fırını soğumaya bırakınız.
Fırının içerisini uygun deterjan, bez ve sıcak su ile temizleyip kurulayınız.

 

Ankastre fırının verimli kullanımı için nelere dikkat edilmeli?

 

Pişirmeye başlamadan önce tepsileri çıkartın ve fırını belirli bir sıcaklığa gelene kadar boş olarak çalıştırıp 15-20 dk ön ısıtma yapınız. Ön ısıtma sayesinde yemeğinizi sıcak bir fırına yerleştirerek daha iyi verim alırsınız.
İdeal sonuç için yemeğin içeriğine en uygun pişirme fonksiyonunu ve sıcaklığı seçiniz.
Yiyecekler pişerken fırın kapağını sık sık açmak her seferinde soğuk havanın fırın içerisine girmesine, dolayısıyla da enerji kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle pişirme esnasında fırın kapağını mümkün olduğu kadar az açınız.

 

Ocağım düzensiz yanıyor, sarı alev çok fazla. Sebebi ne olabilir?

Silverline Ankastre bek başlıklarının tam olarak oturduğundan emin olunuz, her şey normal olmasına rağmen problem devam ediyor ise yetkili servisimizden yardım alınız.

 

Ocak beklerini nasıl temizlemeliyim?

 

Silverline Ankastre  Ocak beklerini ve bek başlıklarını bulaşık makinesinde yıkamayınız (kararma ve paslanmalar oluşabilir) ve asidik kimyasal içeren temizlik ürünlerini kullanmayınız, aksi takdirde zarar görebilirler.
Sabunlu su ile yıkandığında mutlaka kuru bir bez ile kurulanmalılar.
Özel temizlik ürünleri için yetkili servisimizden destek alabilirsiniz.

 

Ocağımı nasıl temizlemeliyim?

 

Kirler uzun bir süre temizlenmeden kaldığı takdirde çıkarılması çok zor olacaktır. Bu nedenle her kullanım sonrası ürün yüzeyini temizlemenizi öneririz.
Yüzeye dökülen yemek artıklarını ürün tam soğumadan silmelisiniz.
Ürünün zarar görmemesi için asidik ürünler, aşındırma özelliği olan toz ve krem temizleyiciler kullanmayınız.
Cam ve inox bölümler için tavsiye edilen kolay temizlik ürünlerimiz mevcuttur, yetkili servisimizden destek alabilirsiniz.

 

Vitroseramik ocak nasıl temizlenmeli?

 

Silverline Ankastre Ürünün zarar görmemesi için asidik ürünler, aşındırma özelliği olan toz ve krem temizleyiciler, aşındırıcı sert fırça veya süngerler ve metal kazıyıcılar kullanmayınız.
Ürünü yetkili servisimizden temin edilebilecek cam yüzey temizleyici kullanarak temizleyebilirsiniz.
Silverline Ankastre İçerisinde şeker olan bir sıvı ya da yemeğin ( reçel, komposto vb.) taşması durumunda beklemeden camın hemen temizlenmesi gerekir. Aksi durumda cam zarar görebilir.
Kurumuş lekeler için spatula kullanılabilir, spatula ocağa paralel şekilde tutularak kalıntılar kazınır.

 

Ocağın verimli kullanımı için nelere dikkat edilmeli?

 

Silverline Ankastre üründen yüksek verim elde edebilmek için tencere tabanı büyüklüğüne uygun yanıcı gözü tercih ediniz ve kapları bekin üzerine ortalayınız.
Orta ve küçük çaplı yanıcılar düğmelere yakın, Büyük çaplı yanıcılar ise düğmelere en uzak bölüme konumlandırılmıştır. Düğmelerin hasar görmemesi için büyük kapları düğmeye yakın gözlerde kullanmayınız.
Enerji tasarrufu için tencereyi altı düz tercih ediniz ve kapağı kapalı şekilde kullanınız.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.